'Megapretpark naar Zoetermeer'

Als het aan Arno Geul ligt krijgt Nederland er een nieuw pretpark bij. De initiatiefnemer wil het grootste overdekte attractiepark van Europa, Adventure World, laten bouwen langs de A12 bij Zoetermeer. Het park moet meer dan een miljoen bezoekers per jaar gaan trekken.

Geul wilde eerst het pretpark in Almere gaan bouwen, maar daar duurde het te lang voordat hij groen licht kreeg. Daarom heeft hij zijn blikken nu gericht op Zoetermeer. "Deze stad profileert zich met onder meer Snowworld en Dutch Water Dreams als leisurestad en wij zijn daar van harte welkom. We hebben al diverse besprekingen achter de rug en ik denk dat we snel tot een akkoord kunnen komen."

Burgemeester Ewald van Vliet van Lansingerland bevestigt, mede namens de gemeente Zoetermeer, dat er onderhandelingen aan de gang zijn rondom het megapretpark. "Het overleg is serieus en de gesprekken verlopen voorspoedig. Maar er staan nog wat vragen open, waarop ik nu niet inga. Als de heer Geul denkt dat hij binnen een maand op alle vragen een bevredigend antwoord kan geven, zou dat fantastisch zijn."

De kosten voor het pretpark bedragen ongeveer 110 miljoen euro, maar Geul verwacht het project ondanks de kredietcrisis rond te krijgen. Op een omvang van ruim 35.000 m2 in het oosten van Zoetermeer in het Bleizogebied, moet dan in drie jaar een groot attractiepark met hotels en restaurants uit de grond worden gestampt.

Met dank aan The_Anim0l voor de submit.