Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 24

Dit weekend werd de 24e speelronde in de eredivisie gespeeld. Koploper AZ won zijn wedstrijd en ook de naaste achtervolgers FC Twente en Ajax wonnen. Makkelijk ging dit echter voor deze clubs niet.

AZ nam het op tegen Heracles Almelo, maar zeker voor rust was het geen goede wedstrijd. De thuisclub was zelfs de betere ploeg, maar was nauwelijks gevaarlijk. Alleen met schoten uit de tweede lijn kwam het in de buurt van een doelpunt. El Hamdaoui kreeg een goede kans voor AZ, maar Maertens haalde een bal van de lijn. Na rust werd AZ beter. Een kans van Ari werd nog gekeerd door doelman Pieckenhagen, even later was het wel raak toen El Hamdaoui scoorde na een mooie aanval. Omdat AZ er niet in slaagde de voorsprong te vergroten bleef de wedstrijd spannend. In de blessuretijd werd het alsnog 2-0 toen wederom El Hamdoui scoorde.

FC Groningen ontving in de Euroborg PSV. In de eerste helft viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. Het baltempo was laag en beide ploegen namen zo weinig mogelijk risico. Na rust kwam er even wat meer leven in de wedstrijd. Groningen kreeg als snel drie corners en er waren kansen voor Berg, Afellay en Amrabat. Dit was echter maar van korte duur en leek de wedstrijd op de enige juiste uitslag af te stevenen, 0-0. In de blessuretijd was het Danko Lazovic die na een voorzet van Nijland de 0-1 inkopte.

Ajax had het thuis alles behalve gemakkelijk tegen de hekkensluiter van de Eredivisie, FC Volendam. De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd, maar de kansen werden niet benut. Aan de andere kant was de eerste de beste kans voor Volendam direct raak, Sheotahul scoorde. Ajax verprutste nog een aantal kansen voordat uitblinker Suarez de 1-1 maakte. Na de rust was het spel van Ajax niet om aan te zien,maar een kwartier voor tijd zorgde Vermaelen uit een vrije trap met z'n knie toch nog voor 2-1. Ajax had daarna nog mazzel toen Van Zaanen oog in oog met Stekelenburg faalde en Platje de paal raakte.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. Vitesse won met 3-0 van Roda JC en sc Heerenveen won met 3-1 van Willem II. ADO Den Haag tegen NAC Breda eindigde in 1-1 en FC Twente was met 1-2 te sterk voor Sparta Rotterdam. NEC won met 0-2 van FC Utrecht en Feyenoord won met eveneens 0-2 van De Graafschap.