'Jack de Knipper' aangehouden

Een 22-jarige Zeistenaar is opgepakt, nadat hij de afgelopen maanden vermoedelijk regelmatig vernielingen heeft aangericht in de 'L-flat' aan de Laan van Vollenhove in zijn woonplaats. De verdachte, 'Jack de Knipper', knipte tot vijf keer toe de kabels van bijna alle liften door.

Hierdoor konden de bewoners van de dertien woonlagen tellende flat niet naar boven of beneden. Veel bewoners zijn slecht ter been en kunnen geen dertien trappen naar beneden lopen. Zij waren dan genoodzaakt om dagen lang achter de geraniums te zitten.

Willem de Bruin, directeur van woningbouwvereniging De Kombinatie is opgelucht over de aanhouding. "We vinden het heel vervelend dat de verdachte zijn acties in januari nog heeft kunnen herhalen, maar zijn zeer verheugd dat er nu eindelijk iemand is aangehouden."

Hij gaat onderzoeken of de financiële schade op hem valt te verhalen. "We hopen natuurlijk dat het tot een strafzaak komt. Dit hele verhaal heeft wel aangegeven hoe kwetsbaar we zijn. We hadden ons niet gerealiseerd dat het zo makkelijk zou zijn om de boel in de hele flat te ontregelen. Voor de bewoners van de L-flat is dit een heel goed bericht."

De verdachte wordt momenteel verhoord door de politie. Die tasten nog in het duister over zijn beweegredenen.