Verdachten bedreigingen Weesp krijgen huisarrest

De twee jongens die vastzitten voor het bedreigen van een school in Weesp krijgen huisarrest. De verdachten zitten momenteel in een Amsterdamse jeugdgevangenis. De jongens komen morgen vrij.

Een woordvoerster van de rechtbank legt uit dat de jongens onder het toezicht van hun ouders worden geplaatst. "Het gaat dus niet om een elektronische huisarrest."

De advocaat van een van de jongens verzocht tot vrijlating via een fax aan de kinderrechter en de officier van justitie in Amsterdam. "De jongens moeten thuisblijven en mogen als de vakantie voorbij is eventueel naar school", aldus de zegsvrouw van de rechtbank.

Vorige week was Weesp in rep en roer. Scholen werden beveiligd en er werd gezocht naar mensen die bedreigingen hadden geuit tegen scholen in het dorp. Ook deden geruchten de ronde dat er een man met een masker bij een van de scholen was gezien.

Nadat er beelden van de mogelijke verdachten waren uitgezonden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, werden drie jongens aangehouden. Twee bekenden de bedreiging. De derde had niets met de zaak te maken, zo bleek.