Advocaat verdachte Weesp stuurt verzoek vrijlating

De advocaat van een van de jongens die vastzitten voor bedreiging van een school in Weesp, heeft vanmiddag een verzoek tot vrijlating van zijn cliënt ingediend. Advocaat Sam Bharasingh heeft rond het middaguur een fax daarover verstuurd naar de kinderrechter en de officier van justitie in Utrecht.

"Ik heb ze verzocht binnen 24 uur te antwoorden", aldus Bharasingh. Vorige week was Weesp in rep en roer. Scholen werden beveiligd en er werd gezocht naar mensen die bedreigingen hadden geuit tegen scholen in het dorp. Ook deden geruchten de ronde dat er een man met een masker bij een van de scholen was gezien.

Nadat er beelden van de mogelijke verdachten waren uitgezonden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, werden drie jongens aangehouden. Twee jongens bekenden de bedreiging. De derde had niets met de zaak te maken, zo bleek.

Naast het dreigtelefoontje kwam er ook nog een dreigbrief bij een school in Weesp binnen. Een 54-jarige man bekende dat hij deze brief heeft geschreven en bezorgd. Het onderzoek in deze zaak loopt nog, maar de man is inmiddels in vrijheid gesteld. De jongens die de school in Weesp bedreigden zitten momenteel vast in een Amsterdamse jeugdgevangenis.