Politie houdt supporters aan bij Ajax-Feyenoord

De Mobiele Eenheid (ME) van de politie heeft vandaag voor de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Amsterdam ArenA moeten optreden omdat er ongeregeldheden waren uitgebroken. Zij hield 22 personen aan wegens openlijke geweldpleging, liet een woordvoerder weten.

Alle arrestanten zijn aanhangers van Ajax. De meeste van hen werden opgepakt omdat ze de supporters van Feyenoord die bij het stadium aankwamen, bekogelden met bijvoorbeeld flessen.

De politie heeft extra personeel ingezet rond de wedstrijd. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen en zijn Rotterdamse ambtgenoot Ahmed Aboutaleb lieten vrijdag al weten streng op te treden bij ongeregeldheden tijdens de wedstrijd. Als supporters kwetsende spreekkoren aanheffen, mogen beide teams de komende vijf jaar geen publiek meer meenemen naar uitwedstrijden tegen de aartsrivaal.

Aanleiding voor de maatregelen zijn signalen dat het rond de wedstrijd onrustig zou worden. Op diverse internetfora hitsten rivaliserende supporters elkaar de afgelopen dagen op. Donderdag werd de wedstrijd tussen de jeugdteams van Feyenoord en Ajax in De Kuip tijdelijk gestaakt nadat supporters vuurwerk op het veld gooiden. Ook werden de spelers van Ajax tijdens het ingooien van ballen en het nemen van hoekschoppen bespuugd en bekogeld met voorwerpen en bier.


Politie houdt supporters aan bij Ajax-Feyenoord  (foto: DAG)