Koffie? Eerst je tieten zien!

Inmiddels is hij met pensioen, maar voor zijn daden moet hij nog steeds boeten. Een 60-jarige gevangenbewaarder uit Arnhem betastte vrouwelijke gevangenen, in ruil daarvoor kregen ze een kopje koffie, een extra stukje brood of mocht hun telefoon de cel even in. Maar de man heeft spijt, veel spijt.

Twee jaar lang ging hij door met zijn praktijken, tussen januari 2006 en december 2007. Daarvoor stond de man gisteren terecht bij de rechtbank in Arnhem. In tranen gaf de man toe dat hij schuldig was, maar benadrukte dat er geen seks is geweest en zijn gulp altijd dicht bleef. "Ik snap er helemaal niks van. Tientallen jaren deed ik dat werk. Ook trainde ik vrouwen. Er is nooit, nooit wat gebeurd en dan dit...", verklaarde de man in emotionele toestand.

De officier van justitie zag de vergrijpen van de man als "heel ernstig misbruik van bevoegdheden en vertrouwen" en eist negen maanden cel en een schadevergoeding voor de slachtoffers. Althans, de slachtoffers die zich gemeld hebben, want niet iedereen durfde aangifte te doen. "Ik durfde ook geen aangifte te doen, want was bang voor represailles", zei een slachtoffer.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.