Billenblunder voor lingeriemodel

"Ik heb nu het achterwerk van een bejaarde" zegt Heleen (22), een veelgevraagd fotomodel voor lingerie en badpakken. Ze wilde de jongste en strakste billen van de wereld, maar kreeg een derrièredrama. Heleen loopt sinds kort bij een psychiater om haar billenprobleem te verwerken.

Heleen de Groot was niet tevreden met haar billen en stapte naar Linea Aesthetica, een Belgische kliniek voor plastische chirurgie met een vestiging in Utrecht. Het Nederlandse model werd doorverwezen naar Brussel waar de behandelende arts beloofde het teveel aan vet af te zullen zuigen, de zogenaamde liposuctiebehandeling. Na de operatie was er geen nazorg en had Heleen verschrikkelijk veel pijn. Na enige tijd mocht het elastisch pak dat ze moest dragen, verwijderd worden. Het resultaat was walgelijk, volgens het fotomodel.

Doordat het steunweefsel onder haar billen is weggehaald zijn ze gaan hangen en zitten haar benen vol met littekens en putjes. De ingreep vond in 2006 plaats, maar het kostte Heleen jaren moed te verzamelen voordat ze naar een gespecialiseerde advocaat ging. Het fotomodel heeft zich laten onderzoeken door een expert in de plastische chirurgie, prof. dr. B. van der Lei uit Heerenveen. Zijn oordeel liegt er niet om, "Ze is mishandeld. Het meisje is willens en wetens geruïneerd. De schade is niet of nauwelijks meer te herstellen", aldus Van der Lei, die spreekt over schandelijke praktijken. Van der Lei wijst erop dat dit soort praktijken ook in Nederland kunnen plaatsvinden omdat de wet toestaat dat iedere medicus dit soort behandelingen uitvoert. Volgens haar advocaat komt er een schadeclaim die in de tonnen gaat lopen, ze komt immers niet meer aan de slag als lingerie- en badpakmodel. De naam van het fotomodel is op eigen verzoek veranderd.


Wie van de drie?