Stopkindersex ontkent bekendmaken namen pedo's

De initiatiefneemster van de website stopkindersex.nl ontkent dat ze naam en toenaam van veroordeelde pedoseksuelen openbaar heeft gemaakt. Volgens Yvonne van Hertum  is op haar site alleen een link geplaatst naar de Amerikaanse site, liet ze vandaag weten.

Overigens is de site van Van Hertum niet meer bereikbaar sinds de Zwolse netwerkbeheerder TwiLight INC dinsdag de stekker eruit trok.

De Amerikaanse antipedosite DPE is opgezet door Amerikaanse staatsburgers, meldt Van Hertum. Stopkindersex is slechts een informatiekanaal voor DPE. "Voor klachten moeten mensen bij de Amerikanen zijn. We aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van sites die niet door ons worden onderhouden."

Op dutchpedophilesexposed.org staan zestien Nederlandse namen. Ook op de Amerikaanse site wikiposure.com staan Nederlanders genoemd die pedoseksueel zouden zijn. Hier staan ook foto's van betrokkenen op. Een van de namen op DPE staan is die van Ad van den Berg, de penningmeester van de omstreden Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD). Van den Berg heeft zaterdag tegen de makers van stopkindersex.nl aangifte gedaan wegens schending van de privacy, aantasting van de leefomgeving, bedreiging en het aanzetten tot haat.

Of er wordt overgaan tot vervolging van de website is nog niet bekend. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Haarlem zei vandaag dat de zaak nog in onderzoek is.