Aegon sponsort stierenvechten

De Nederlandse bank en verzekeringsmaatschappij Aegon sponsort stierenvechten in Mexico. Een dochteronderneming waarvan Aegon 49% van de aandelen bezit, is actief betrokken bij het sponsoren van gevechten met stieren. 

Deze gevechten waarbij een zogenaamde matador het opneemt tegen een 'boze' stier vinden plaats in 'The Plaza de Toros' in Mexico City. Dit is de grootste arena voor stierengevechten en biedt plaats aan meer dan 55.000 toeschouwers. Stierenvechten is in Mexico volkssport nummer twee. Voetbal staat op de eerste plaats.

De arena in Mexico City bestaat dit jaar 60 jaar en in teken van dit jubileum besloot  levensverzekeringsmaatschappij Seguros Argos, de dochteronder-neming van Aegon, de gevechten te sponsoren. Dit laten ze klaarblijkelijk zien door een groot spandoek boven de hoofdingang op te hangen.

Op dit spandoek staat met grote letters in het Spaans: "Seguros triunfadores" vertaald in het Nederlands betekent dit: "Zekere winnaars". Onderaan in de hoek van het spandoek staan het logo van Seguros Argos en het logo van Aegon. Hieruit valt dus een directe link te leggen tussen stierenvechten en Aegon. Aegon heeft tot op heden nog niet gereageerd.


Het bewuste spandoek bij de hoofdingang van de arena in Mexico city.