Geen crisis in het kabinet

'Crisisberaad' staat er met grote chocoladeletters op de voorpagina van De Telegraaf vandaag. Dat beraad zou er zijn binnen het kabinet vanwege de hypotheekrente-aftrek. Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat het kabinet 'onorthodoxe maatregelen' wil nemen om de economie er weer bovenop te helpen. Daaruit werd de conclusie getrokken dat ook de hypotheekrente-aftrek op de tocht zou staan. Maar minister-president Balkenende (CDA) liet zaterdag weten dat daar geen sprake van is.

Maar een woordvoerder van minister Bos (PvdA) zei dat alle mogelijkheden open staan. Daaruit concludeert de krant van wakker Nederland vandaag en ook gisteren al dat er dus 'crisis' is. Maar volgens RTL Nieuws is daar totaal geen sprake van.

"Er was afgesproken dat er niks over de precieze maatregelen naar buiten zou worden gebracht", aldus politiek-verslaggever Frits Wester van RTL. "Door de uitspraak van Balkenende ontstond er wat verwarring, maar Bos heeft in december al gezegd (in De Telegraaf) dat hij niks aan de hypotheekrente-aftrek gaat veranderen."

Dus hoe graag De Telegraaf het ook wil, er is niks aan de hand. "Niemand wil nu beginnen over de hypotheekrente-aftrek nu de huizenmarkt zo instabiel is. Berichten over een crisis zijn volledig uit de lucht gegrepen", aldus Wester.