Pedofielen worden belaagd

De moeder van de veroordeelde pedofiel Erik de H staat doodsangsten uit: haar woonadres staat op de stopkindersex site en haar zoon woont daar al ruim zes jaar niet meer. De vrouw doet vandaag aangifte van laster.

Erik de H is één van de bijna twintig pedofielen die met naam, foto en adresgegevens op de nieuwe website van de Stichting Stop Kindersex staat. Het gaat om mensen die achter de tralies zitten of hun straf al hebben uitgezeten. Op de lijst staat ook een pedofiel die na veroordelingen door rechtbanken en een verworpen cassatie bij de Hoge Raad nog op vrije voeten is. De man, getrouwd en vader van twee kinderen, wacht nog op de oproep zijn celstraf van een jaar uit te zitten. Sinds vrijdagavond wordt de man, die anoniem wil blijven, telefonisch bedreigd. Zijn Hyves-pagina en die van zijn dochter heeft hij afgesloten vanwege de bedreigingen.

Vandaag spant hij met zijn advocaat een kort geding aan om zijn foto en adresgegevens van de site te laten verwijderen. Dat wordt een pittige klus, omdat de website is geregistreerd in Amerika om de Nederlandse privacywetgeving te omzeilen.

Levensgevaarlijk, vindt strafrechtadvocaat Frank van Ardenne. Hij vindt dat de overheid moet ingrijpen, men ontketent een heksenjacht. 'Burgers gaan het recht in eigen handen nemen en zoeken pedofielen op om ze iets aan te doen, natuurlijk moeten we het optimale doen om kinderen te beschermen, maar daar zijn andere maatregelen voor.'