Jongeren spuiten pepperspray in ogen voorbijgangers

Twee jongens uit 's-Hertogenbosch hebben verschillende voorbijgangers in de ogen gespoten met pepperspray. De incidenten vonden in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats en beide jongens (18 en 19 jaar oud) konden zaterdagmorgen rond 03.15 uur door de politie worden aangehouden in de Brugstraat in hun woonplaats.

Agenten zagen even voor de aanhouding twee personen op een scooter stoppen bij een man. Toen de scooter weer door reed begon de man hard te schreeuwen. Het slachtoffer vertelde tegen de politie dat de twee jongens op de scooter met pepperspray in zijn gezicht hadden gespoten, waarop de achtervolging werd ingezet door twee motoragenten.

De 19-jarige bestuurder weigerde echter te stoppen voor de motoragenten, waarop een agent al rijdende pepperspray in het gezicht van de bestuurder spoot. Hierdoor moest de jongeman wel stoppen. Het tweetal kon daarop aangehouden worden door de politie.

Eerder die avond waren er al twee meldingen binnengekomen van fietsers die op de Buitenpepers en de Donkse Dreef in 's-Hertogenbosch hetzelfde was overkomen: zij werden door een passerende scooter met pepperspray in het gezicht gespoten. De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn van het tweetal op de scooter. De politie onderzoekt de zaak.