Jeugdbende valt school binnen

Een jeugdbende van minstens tien jongeren is vanmiddag rond 13.00 uur een middelbare school binnengevallen in het Belgsche Luik. De jongeren, allen ongeveer tussen de 15 en 17 jaar oud, stormden met honkbalknuppels het gebouw binnen en sloegen in op docenten en leerlingen, en richtten vernielingen aan.

Op de school zaten op dat moment enkele honderden leerlingen tussen de 12 en 15 jaar, en enkele docenten. De jongeren liepen klaslokalen in en gooiden met tafels en stoelen door de ruimte. "Ze grepen stoelen en tafels vast en gooiden die door de ruimte, meer met de bedoeling om schade te veroorzaken aan het gebouw dan om mensen te verwonden", aldus een docent van de school.

Zeker zes personen zijn gewond geraakt. Het is nog niet duidelijk waarom de jongeren de school binnenvielen, maar er is wel een vermoeden dat het te maken heeft met een vechtpartij van gisteren.

De politie heeft zes jongeren aan kunnen houden, een daarvan is al vaker in aanraking geweest met hen, voornamelijk voor diefstallen met geweld, aggressief gedrag en verwondingen. Ze zouden zelf niet op de school zitten, maar mogelijk kwamen ze namens andere leerlingen wraak nemen.