Arbitrage gestraft voor blunder Ajax - Heracles

Assistent-scheidsrechter Rob van de Ven moet zijn blunder tijdens Ajax - Heracles van afgelopen dinsdag bekopen met een verplichte vrije dag. De grensrechter boorde Ajax een overwinning door de neus door drie minuten in blessuretijd bij een 2-2 stand de winnende treffer van Luis Suarez af te vlaggen wegens buitenspel. Het advies van de assistent werd overgenomen door scheidsrechter Pol van Boekel waardoor Ajax en Heracles de punten in de Arena moesten delen.

De technische staf van de afdeling scheidsrechterszaken heeft nu besloten Van de Ven een week uit het programma te halen. Dit meldt De Telegraaf vandaag. Aanvankelijk zou de grensrechter de wedstrijd AZ - Willem II vlaggen.

Ook scheidsrechter Van Boekel mist het duel in Alkmaar. Hoewel de technische commissie hem niks verwijt 'vindt men het verstandiger om hem even in de luwte te plaatsen', benadrukt een woordvoerder in De Telegraaf.  Van Boekel wordt vervangen door Roelof Luinge.

Arbitrage gestraft voor blunder Ajax - Heracles  (foto: DAG)