Google weet waar je bent

Google heeft een nieuwe manier gevonden om je persoonlijke levenssfeer binnen te dringen: Google Latitude . Het programma, dat gekoppeld is aan Google Maps voor de mobiele telefoon, stuurt gegevens over je lokatie naar andere gebruikers. Via GPS of via berekeningen van het gsm-netwerk kan de locatie van jou en je vrienden berekend worden. "Voortaan kan je zien of je echtgenote vast zit in het verkeer, of als één van je vrienden in de stad is tijdens het weekend", legt Google uit.

En voor je privacy hoef je helemaal niet bang te zijn, meent het bedrijf dat leeft van gegevens over haar gebruikers. "Zo kunnen je vrienden denken dat je aan de Niagara Falls staat, terwijl je eigenlijk in Rome bent." Google belooft alleen de laatste locatie op te slaan. De rest wordt in de prullenbak gegooid, zegt het bedrijf.

Het hebben van een iPhone kent al veel beperkingen en ook Google Latitude is niet beschikbaar op de telefoon van Apple. "Maar daar wordt aan gewerkt", aldus Google. Mobieltjes met Windows en Nokia's kunnen het programma wel gewoon draaien.

Overigens is Google echt niet de eerste met de gagdet. Sites als Trackr bieden de dienst al langer aan.

Met dank aan Pjet voor de submit