Jongen wordt niet meer gepest dankzij games

Veelvuldig willen politici ons doen geloven dat games slecht zijn. Ze zorgen voor agressief en soms zelfs gewelddadig gedrag bij met name jongeren en zouden daarom verboden moeten worden. Dat het tegenovergestelde waar kan zijn blijkt uit het verhaal van een jongen met nickname neveranything.

Hij was verlegen en mocht dus vaak de genadeloze pesterijen van de plaatselijke pestkoppen ontvangen. Deze situatie nam een opmerkelijke wending toen één van deze pestkoppen zag dat hij in het tijdschrift Electronic Gaming Monthly een artikel over het spel Metal Gear Solid aan het lezen was.  Door deze gezamenlijke hobby mocht de jongen zelfs bij de pestkop aan tafel zitten en spraken ze steeds vaker na schooltijd af om te praten over games en om te gamen.

Tegen de tijd dat de jongen in zijn laatste jaar zat was hij nog steeds een "gamenerd", maar hij was een coole nerd geworden. Hij had vrienden gekregen in verscheidene sociale klassen en de mensen die niet met hem bevriend waren, accepteerden hem wel voor wat hij was. Met zijn afstuderen werd hij alleen nog gepest door een paar arrogante snobs.

Volgens neveranything is gamen dan ook absoluut niet slecht voor de sociale-ontwikkeling en elke keer als iemand dit beweert vertelt hij dit verhaal weer. Wil je het volledige verhaal lezen, neem dan hier een kijkje.

Voor meer hartverwarmend gamenieuws kun je een kijkje nemen op FOK!games.