12-jarige gigolo ontmaskerd

Een 12-jarige jongen die zijn diensten als gigolo aanbood is ontmaskerd door een groep bezoekers van een sekssite. Hij was bereid om voor slechts 450 Hong Kong dollar (45 euro) de liefde te bedrijven met meisjes en vrouwen tussen de 10 en 45 jaar oud. Als lokkertje plaatste de jongen, schuilgaand achter de naam "Little Leung", een foto van zijn minderjarige pielemuis.

De bezoekers van de sekssite waar hij de oproep plaatste gingen achter zijn ware identiteit aan en kregen hem te pakken. Ze plaatsten een foto online, inclusief HKID-nummer en gegevens over zijn school. Eén van de bezoekers dreigde zelfs zijn school op te zoeken om hem publiekelijk belachelijk te maken.

Daarop haalde de jongen zijn berichten van de site en smeekte de bezoekers om niets te doen. Hong Kong Internet Society voorzitter Charles Mok Nai-kwong zegt dat steeds meer mensen hun ware identiteit op internet plaatsen, wat in China al heeft gezorgd voor acties waarbij gebruikers thuis werden opgezocht. "Wat dit geval echter zo bijzonder maakt is de leeftijd van de betrokkene, hij zou een tweede kans moeten krijgen vanwege zijn jonge leeftijd", aldus Nai-kwong.

Er zijn nog geen aanklachten ingediend, maar de politie en de school van de jongen onderzoeken de zaak.