Grootschalig onderzoek na vondst dode man in Middenmeer

In Middenmeer is gistermorgen rond 08.00 uur het lichaam van een nog onbekende man aangetroffen op de hoek van de Torenstraat en de Kerkring. Vermoedelijk gaat het om een man tussen de dertig en veertig jaar oud. De politie kon gisteren nog niet zeggen of de man een inwoner van Middenmeer was. Buurtbewoners denken dat het een Poolse man is.

Het slachtoffer werd aangetroffen met bebloede handen en een bebloed hoofd. Het staat vast dat de dood van de man gepaard ging met grof geweld, maar hoe de man precies om het leven is gebracht kon de politie gisteren nog niet zeggen. De politie heeft direct na de vondst van het lichaam een groot opsporingsteam geformeerd.

Ten behoeve van het onderzoek heeft er gisteren een politiehelikopter over Middenmeer gevlogen en werden speurhonden ingezet voor verder sporenonderzoek. Ook is er buurtonderzoek gedaan in de wijk die tegen het centrum van het dorp aan ligt.

Claudia Mertz, woordvoerster van de politie Noord-Holland Noord, kon gisteren bevestigen dat de dode man door een buurtbewoner gevonden is. Zij vermoedt dat het onderzoek veel tijd in beslag gaat nemen.

Met dank aan LaRF en mug89 voor de submit.