Jonge vrouw gedumpt in vrieskou

Een 19-jarige vrouw uit New Jersey is het slachtoffer geworden van een geplande wraakactie. Drie zogenaamde vriendinnen hebben de vrouw in een auto meegenomen en ergens in de vrieskou gedumpt.

De jonge vrouw stapte nietsvermoedend bij de dames in de auto in de veronderstelling dat ze gezamenlijk naar een feestje zouden gaan. Maria Contreras-Luciano (22), Amber Crespo (20) en Dyanne Velasquez (21) reden met het slachtoffer naar een verlaten plek. Hier werd ze gedumpt bij -13 graden Celsius, zonder telefoon en warme kleding. De jonge dame, die slechts een jurkje droeg, werd uren later door een voorbijganger gevonden. Ze is met zware onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

De toevallige voorbijganger was niet de eerste persoon die het slachtoffer tegen het lijf liep. Een uur eerder kwam ze een automobilist tegen. De jonge vrouw mocht gebruik maken van zijn mobiele telefoon, maar een lift wilde de automobilist haar niet geven. Met de telefoon belde de 19-jarige één van de vrouwen die haar achterliet. Het heeft vervolgens een uur geduurd voordat de tweede voorbijganger de vrouw tegenkwam en naar het ziekenhuis bracht.

Als de jonge vrouw nog langer in de kou had gestaan, hadden haar handen en voeten zeker geamputeerd moeten worden. Dat neemt echter niet weg dat ze door de onderkoeling vrieswonden aan handen en voeten heeft en dat ze geopereerd moet worden.

De wraakactie was het gevolg van een claim, welke het slachtoffer bij de verzekeringsmaatschappij van één van de dames heeft ingediend. De daders hebben ongeveer een maand over de planning van de wraakactie gedaan. Ze zijn inmiddels aangeklaagd voor ontvoering, geweldpleging en samenzwering.

Dyanne Velasquez en Maria Contreras-Luciano
Dyanne Velasquez en Maria Contreras-Luciano
Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.