Radio 2 duwt Radio 538 van hoogste plek

Radio 2 is opnieuw met afstand de grootste zender van het land. Het publieke radiostation weet traditioneel veel luisteraars aan zich te binden door de Top 2000 die tussen kerst en oud&nieuw wordt uitgezonden. Uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt over de maanden november en december blijkt dat Radio 2 een marktaandeel van 12,4 procent heeft. Dat is overigens veel beter dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

Ook Sky Radio doet het altijd beter rond de kerst, al is het wat slechter dan vorig jaar. De non-stop zender heeft een marktaandeel van 7,7 procent. Dat is wel 0,8 procent beter dan de vorige periode. Radio 538 en de publieke regionale omroepen hebben flink in moeten leveren.

Radio 3FM, Q-music, Radio 5 en Radio 10 Gold doorstonden de laatste maanden van het jaar goed en verloren niks. Q-music wist er zelfs 0,1 procent bij te krijgen.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 16 minuten per dag naar de radio. Dat is vier minuten langer dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks zo'n 9500 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden .