Amsterdam krijgt megaconcerthal erbij

Amsterdam krijgt er in 2011 een nieuwe concerthal bij. Dit voorjaar wordt begonnen met de bouw van de zogeheten Ziggo Dome. De concerthal komt tegenover de ingang van de Amsterdam Arena, wat betekent dat dit de derde grote concerthal op die plek wordt, naast de Heineken Music Hall en de Amsterdam Arena zelf.

Initiatiefnemer Black Box Real Estate BV en exploitant AMDE maakten vandaag bekend dat de nieuwe muziektempel plaats gaat bieden aan 15.600 bezoekers, bijna 3x zoveel als er in de Heineken Music Hall passen. De kosten voor de enorme concerthal bedragen 60 miljoen euro.

De bedoeling is dat er in het eerste jaar zo'n 65 evenementen georganiseerd gaan worden. Dit moet na vijf jaar uitgebreid worden naar 100 evenementen. De initiatiefnemer wil graag grote namen als Kaiser Chiefs, U2, Lenny Kravitz en Guus Meeuwis in de hal laten optreden, maar ook evenementen als Holiday on Ice, een indoor voetbaltoernooi of grootschalige congressen.

De Ziggo Dome komt eruit te zien als een zwarte doos van 90 bij 90 meter en wordt 30 meter hoog. Het moet jaarlijks 700.000 tot 1 miljoen bezoekers gaan trekken.