Vader doodgeslagen om goedkope fles wijn

De 16-jarige Megan Eccles hoorde geschreeuw voor haar raam, stond op en deed de deur open. Daar zag ze haar eigen vader in een plas bloed op de grond liggen. Een aantal jongeren trapte op de bewusteloze man in en sloegen met een steen op zijn hoofd. Haar vader overleefde deze aanval niet.

Deze gruwelijke gebeurtenis speelde zich zondag af in Lichfield, Engeland. De 43-jarige Mick wilde een flesje wijn halen bij de drankwinkel aan het einde van de straat om gezellig met zijn vrouw voor de televisie wat te drinken. Toen hij de winkel uitliep, stond een grote groep hangjongeren hem op te wachten en deze wilde de fles wijn hebben. 'Geef ons de drank!' Mick weigerde.

De vader van drie tieners negeerde het gescheld dat volgde op zijn weigering, draaide zich om en liep weg. Twee van de dronken jongeren pikten het niet en na een korte achtervolging sloegen ze Mick met een baksteen op zijn hoofd. Daarna trapten en sloegen ze op de weerloze man in.

Dochter Megan schreeuwde het uit toen ze haar vader op de grond zag liggen. De aanvallers stopten pas toen ook de buren op het tumult afkwamen. Mick werd met ernstig hersenletsel naar het ziekenhuis gevlogen. Daar kreeg hij een hersenbloeding waarop de beademing werd stopgezet.

'Mick was een geweldige, hardwerkende vent,' vertelt een rouwende collega van het staalbedrijf waar hij werkte. Een andere collega vult aan: 'Waarom gebeurt dit altijd met goede mensen.'

De politie wist twee daders aan te houden. Een 20-jarige man en een 15-jarige jongen. Het tweetal wordt moord ten laste gelegd.
En waar ging het om? Een fles drank van vier euro die ook nog eens kapot viel bij de aanval.