Schaatsen: Overzicht WB Kolomna dag 2

Vandaag werden in het Russische Kolomna voor de tweede dag wedstrijden gereden voor de Wereldbeker schaatsen. Zowel de mannen als de vrouwen schaatsten een 500 en een 1000 meter. Hieronder vind je een overzicht van vandaag. Het overzicht van gisteren vind je hier.

Jenny Wolf onderstreepte op dag 2 in Kolomna haar heerschappij op de 500 meter bij de vrouwen. De Duitse won in een tijd van 37,67. Ze bleef hiermee Jin Peiju en Yu Jing uit China ruim voor. Anette Gerritsen werd vijfde in 38,44. Op de 1000 meter was het net als gisteren Margot Boer die de snelste was. Met een tijd van 1:15,79 scherpte ze haar eigen baanrecord aan. Ze bleef Anni Friesinger en Christine Nessbit nipt voor. Jenny Wolf won later nog de 100 meter door Judith Hesse en Xing Aihua voor te blijven. Thijsje Oenema werd vijfde.

De 500 meter voor mannen was een prooi voor Tucker Fredericks. De Amerikaan bleef met 34,81 Keiichiro Nagashima en Fengtong Yu nipt voor. Simon Kuipers was de beste Nederlander op plaats acht. Op de 1000 meter voor mannen was Danny Morrison de snelste. De Canadees pakte het baanrecord in 1:08,53 en bleef hiermee Stefan Groothuis en Mark Tuitert voor. Yuya Oikawa won de 100 meter voor Joji Kato en Zhang Zhongqi. Jan Smeekens werd op dit onderdeel zesde.