Fontys Jazz Choir winnaar Korenslag

Het Tilburgse studentenkoor Fontys Jazz Choir heeft vanavond het EO-programma Korenslag gewonnen. Het koor won met 45,9 procent van de stemmen. Tweede werd Pop-up, KOLOK eindigde als derde.

In de finale van de EO-show streden drie koren tegen elkaar om de titel Beste koor van Nederland. De twee koren KOLOK en Pop-up behaalden de finale op eigen kracht door de halve finales te winnen. Het Fontys Jazz Choir veroverde een plekje in de finale met een wildcard van de jury, bestaande uit tv-regisseur Bert van der Veer, musicalactrice Janke Dekker en musicus André Bijleveld.

De drie koren traden vandaag tijdens een live-uitzending vanuit Studio 22 in Hilversum op met de musicalsterren Danny de Munk, Renée van Wegberg en John Vooijs. Minister Ronald Plasterk maakte aan het einde van de uitzending op Nederland 2 de winnaar bekend.

Van de finalisten is Pop-up met 85 leden het grootste koor. Het popkoor uit Oud-Beijerland wordt gedirigeerd door Inge Rambags. In december stond het koor nog in Ahoy in Rotterdam op het podium bij Frans Bauer en Marianne Weber.

KOLOK telt 45 leden en staat onder leiding van dirigent Don Henken. De Helmonders wonnen in 2005 de titel Nederlandse Beste Popkoor tijdens het Hotzone festival in Apeldoorn.

Hans van den Brand dirigeert het studentenkoor uit Tilburg. Het Fontys Jazz Choir bestaat uit 14 studenten en behaalde in 2007 de tweede plaats op het BALK Vocal Light Top Festival.