Rick van Velthuysen naar ochtend Veronica

Rick van Velthuysen gaat vanaf 2 februari een ochtendshow presenteren op Radio Veronica. De dj neemt de plek over van Colin Banks die iets anders gaat doen bij Radio Veronica.

"Het wordt in elk geval een programma met veel muziek"
, zegt Rick. "Verder zullen we niet zo focussen op heel bekend Nederland, maar meer op de reguliere zaken die mensen bezig houden. Het wordt een opgewekt ochtendprogramma met humor. Uitdagend, maar zonder te shockeren."

Met zijn show MorgenRick wil hij tussen 6.00 uur en 9.00 uur ook het land in gaan. "Dat doen we onder meer met een verslaggever die we op pad sturen. We gaan ook kijken of we ons op bepaalde locaties kunnen ‘etaleren’. Ik wil het programma niet per definitie altijd vanuit een Gooische studio maken, maar ook tussen de mensen." Hij zal in de ochtend moeten concurreren met onder andere Giel Beelen op 3FM, Edwin Evers op 538 en Ruud de Wild op Q-music.

Naast zijn nieuwe ochtendshow blijft hij ook nog in het weekend te horen op de zender. Van Velthuysen werd ooit bekend toen hij nog een nacht- en weekendprogramma maakte voor Radio 538, maar hij heeft deze zender vorig jaar verruild voor Veronica.