Imam: vrouw slaan en verkrachten mag

Een Australische imam heeft in een videoboodschap gezegd dat het slaan en verkrachten van je eigen vrouw is toegestaan. Seks tussen (moslim) echtelieden, al dan niet gedwongen, kan nooit verkrachting zijn volgens de geestelijke. Australië reageert verontwaardigd op deze boodschap en de premier heeft officieel excuses geëist van imam Samir Abu Hamza.

"Als een moslimvrouw het eten aan het klaarmaken is en de man wil seks met haar, dan moet ze onmiddellijk voldoen aan de drang van haar man. Als een vrouw niet naar bed wil met haar man en daartoe gedwongen wordt, dan noemt men dat verkrachting in dit land. Vreemd, want hoe kan een man zijn vrouw nu verkrachten? Er is niks mis met gedwongen seks tussen man en vrouw", aldus Abu Hamza.

"Deze uitspraken horen niet thuis in het moderne Australië. Onder geen enkel beding mag een man zijn vrouw slaan. Bovendien moet een vrouw altijd instemmen met seks, dat staat zo in onze grondwet. Ik denk dat de grote meerderheid van de moslimgemeenschap in ons land die mening deelt. Ik vraag dan ook dat Hamza zich excuseert voor zijn onaanvaardbare uitspraken", zo zei de verontwaardigde premier Kevin Rudd.

De imam, die van mening is dat zijn woorden uit het verband zijn gerukt, heeft in een reactie zijn woorden iets afgezwakt: "Een man mag zijn vrouw enkel slaan op haar hand en been, niet op haar hoofd natuurlijk. Gematigde lijfstraffen zijn dus toegelaten als een vrouw ongehoorzaam is. Een man moet ook altijd in staat zijn om seks te vragen en te krijgen van zijn vrouw."

Je kunt de video hier bekijken.