FOK!kers staan vingerafdrukken af

FOK!kers willen best hun vingerafdrukken afstaan. Dat blijkt uit de speciale FP poll waarin werd gevraagd of ze dat zouden doen als het op 28 juni verplicht wordt. Elk paspoort of identiteitskaart zal dan een vingerafdruk bevatten. Maar liefst dertig procent van de FOK!kers vindt het echter geen enkel probleem.

Nog eens 21 procent staat zijn vingerafdrukken zonder morren af 'omdat dat gewoonweg moet'. 23 procent van de FOK!kers zet echter zijn hakken in het zand en weigert. 17 procent van de FOK!kers gaat voor 28 juni een nieuwe identiteitskaart aanvragen, na die datum gaat de vingerafdrukkenregel namelijk in. 6,6 Procent van de FOK!kers dreigt een rechtszaak te beginnen.

Blub meent:  Ja waarom niet, mijn argument is de wel bekende, ik heb niets te verbergen! Siniti geeft toe: Bij mij is het t welbekende "Ik vind het belachelijk maar heb de ballen niet om geen vingerafdruk in te leveren. Maar WPA zegt: Lees voor de grap eens 1984 van George Orwell, en probeer je te bedenken hoe we als een stel makke schapen alles ons hebben laten welgevallen.

De poll en de reacties vind je hier.