'Fons' uit KPN-reclame wil Nederland veroveren

'Viva Viva Casablanca, Viva Viva Espanol'. Van de reclame kennen we Fons de zanger uit het Brabantse Volkel. Hij kon even nie internetten nie en nie bellen nie vanwege een poliep en later vanwege klappen die hij krijgt. Maar Fons is eigenlijk Albert van Benthem die uit Amsterdam komt, moest hij gisteravond toegeven in FOK!radio. Of de rest van de acteurs uit Brabant komt, kan hij niet zeggen. "Daar kan ik geen uitlatingen over doen", aldus de acteur. Maar het zingen gaat hij nu ook buiten de reclames doen. "Ik ben al 18 jaar bezig om een zang- en acteercarrière op te bouwen. En ik zing op feesten en partijen. En door deze reclame is het allemaal harder gaan rollen."

Van Benthem, familie van Elfstedentochtwinnaar Evert van Benthem, kreeg de rol in de reclame via Hyves. "Ik stond als artiest op Hyves en zo hebben ze me gevonden. Toen ben ik auditie gaan doen en het ook geworden." Zelf gaat hij nu touren als Albert 'Casanova' van Benthem. Maar 'Viva Viva Casablanca' zal hij niet zingen. "Het nummer is niet door mij gemaakt en ik mag het ook niet zingen. Daar zijn strenge regels over." Daarom heeft hij nu een eigen nummer: 'Viva Viva Casanova'. "Qua titel lijkt het er wel op, maar het is niet hetzelfde." Deze week komt de singel uit.

Maar is hij niet bang dat zijn publiek toch om 'Viva Viva Casablanca' zal gaan vragen? "Tuurlijk is er vraag naar, maar ik denk dat het nummer dat ik nu ga zingen ook aanslaat." Toch wil hij niet dat de reclame snel wordt vergeten. "Dat vond ik ook heel leuk om te doen, dus dat hoort ook bij mij." Inmiddels is gisteravond ook de derde reclame met Fons in de lucht gegaan.

Een meerderheid van de luisteraars van FOK!radio vindt de reclame met Fons tof, blijkt uit een speciale poll (rechts onder in beeld). 26 procent ziet hem liever oprotten. Negen procent wil meer van hem horen en zien en acht procent vindt hem suf. Vijf procent heeft een andere mening.

Het interview beluisteren en ook een stukje van 'Viva Viva Casanova' horen kan hier .