FOK!ster schrijft boek over Obama

Wie dacht dat er alleen maar Amerikanen in het campagneteam van Barack Obama zaten, heeft het mis. Er was ook een Nederlandse bij, die zelfs op FOK! zit. De dertigjarige Kirsten Verdel alias Darktower was namelijk de afgelopen tijd in dienst van Obama.

De journaliste is daardoor mede verantwoordelijk dat Barack Obama vandaag 44e president van Amerika is geworden. Gisteren kwam haar boek uit die de periode beschrijft van haar werk voor Obama. Het boek heet 'Van Rotterdam naar het Witte Huis' en Verdel was de enige buitenlandse stafmedewerkster van Obama tijdens de verkiezingen. Ze werkte in het campagneteam onder andere aan rapid response, opposition research en de debatvoorbereiding van Obama.

Tijdens de boekpresentatie sprak Wouter Bos lovende woorden over Verdel die in 2005 ook voor de PvdA werkte. Hieronder vind je een fotoverslag van de boekpresentatie. Een uitgebreide reportage kun je hier vinden.

Verdel

'Van Rotterdam naar het Witte Huis' (foto: Peter de Hoog)Wouter Bos en Kirsten Verdel (foto: Peter de Hoog)Kirsten Verdel (foto: Peter de Hoog)