Omrop Frysl‚n best bekeken regionale zender

Omrop Fryslân plukt de vruchten van de nieuwe televisieprogrammering die tegenwoordig al om 17.00 uur begint. De zender weet sinds november 15 procent meer publiek aan zich te binden en is nu de best bekeken regionale omroep van Nederland.

Dit maakte hoofdredacteur Hans Snijder vandaag bekend. Een woordvoerster van Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (Roos) bevestigt dat Omrop Fryslân in de top drie Omroep Zeeland en de Limburgse zender L1 naar respectievelijk de tweede en derde plaats heeft verdrongen.

In de eerste week van 2009 keken de Friezen tussen 17.00 en 19.00 uur zelfs meer naar Omrop Fryslân dan naar de landelijke en commerciële zenders, tonen de cijfers van Stichting KijkOnderzoek aan. Dagelijks kijken er volgens Snijder bijna 200.000 Friezen naar programma's als Hjoed en Hea!. Op de radio was Omrop Fryslân al marktleider.

Volgens Snijder is het met vaste programma's op vaste tijden gelukt meer mensen te binden aan de Friese televisie. De omroep is nog niet klaar met de hervorming van de programmering. Het Friese journaal Hjoed krijgt vanaf 2 februari een editie S van vijf minuten om 17.00 uur, een normale editie M van tien minuten om 18.00 uur en een editie L van twintig minuten om 19.00 uur. In deze lange uitzending wordt het nieuws uitgediept.