Dronken Duitser rijdt Nederlanders dood

Een 26-jarige man uit Zevenhuizen en een 27-jarige vrouw uit Moerkapelle zijn dit weekend om het leven gekomen na een auto-ongeluk in het Zuid-Duitse Feucht. Het duo was samen met drie vrienden op terugreis van een wintersportvakantie in Oostenrijk toen ze botsten met een dronken Duitse automobilist.

Het busje waarin de Nederlanders zaten sloeg meerdere malen over de de kop, waardoor het duo op de achterbank uit het busje werd geslingerd. De man was op slag dood, de vrouw overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan zware hoofdwonden. De overige drie Nederlanders raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Ooggetuigen vertelden dat de Duitser het busje niet had gezien. Hij was er bovenop geknald, waardoor het busje van de weg is geraakt.

De 24-jarige Duitser werd na een grote zoekactie van 2,5 uur gevonden aan de rand van een bos, twee kilometer verderop. "De man rook duidelijk naar alcohol en een ademtest was niet mogelijk", aldus de politie. De broer van de Duitser zat op de bijrijderstoel, daar werd nog een zakje wiet gevonden.