Veel Nederlanders weer het ijs op

De vrijetijdsbesteding van veel Nederlanders zal ook vandaag schaatsen zijn op natuurijs. Opnieuw kan worden gekozen uit meer dan twintig officiële toertochten die her en der in het land kunnen worden verreden.Ze staan vermeld op de website van schaatsbond KNSB.

Het ijs trok gisteren honderdduizenden Nederlanders. Aan de 24 officiële toertochten deden zeker 100.000 mensen mee plus nog minstens eenzelfde aantal 'zwartrijders', liet een woordvoerder van de KNSB weten. Daarnaast kozen velen voor de vijver of sloot in de buurt of voor de ijsbanen van de schaatsclubs.

De ijspret loopt niet voor iedereen goed af. Tientallen mensen moeten een valpartij bekopen met een botbreuk. Ziekenhuizen hebben het er druk mee.

Net als gisteren lijkt het weer ook vandaag mee te werken. Het KNMI voorspelt op zijn website veel zon, met een temperatuur die uiteenloopt van 4 graden op de Wadden tot min 2 in Limburg. Warme kleding blijft gewenst, want "de wind maakt het voor het gevoel erg schraal", aldus het weerinstituut.

IJspret  (foto: ANP)