Agenten mishandeld in centrum Oss

Op de Eikenboomgaard in het Brabantse Oss zijn vrijdagnacht twee agenten mishandeld door inwoners van die plaats. Twee andere plaatsgenoten zijn opgepakt wegens belediging en omdat zij niet aan een bevel of vordering voldeden.

Twee agenten in burger zagen vrijdagnacht rond 04.00 uur dat een 24-jarige Ossenaar een fiets vernielde en spraken hem hierop aan. De man pikte dit niet van de agenten en er ontstond een worsteling, waarbij de Ossenaar zich aan zijn aanhouding probeerde te onttrekken door zich te verzetten. Bij het verzet sloeg hij één van de agenten in het gezicht en trapte hem in zijn rug. Deze agent moest naar het ziekenhuis voor behandeling.

Inmiddels waren er omstanders bij het incident komen kijken en zij bemoeiden zich met de aanhouding. Om deze mensen op afstand te houden kwamen geüniformeerde collega's ter plaatse. Verschillende omstanders wilden niet achteruit gaan, waarop een 22-jarige Ossenaar een agent in het gezicht sloeg en een 21-jarige plaatsgenoot de hondengeleider uitschold.

Alle vier de mannen zijn door de politie aangehouden. Twee van hen zitten nog vast voor verder onderzoek. De twee andere mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal op zak wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering en belediging.

Met dank aan Kevin1Bravo voor de submit.