Paul de Leeuw tv-moment van 2008

Het fragment waarbij Paul de Leeuw op de koets moest met verstandelijk gehandicapte Yta is verkozen tot ' tv-moment van 2008' . Dit was vanavond te zien in een live-uitzending vanuit de Koepelkerk in Amsterdam op Nederland 1, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk.

Vorig jaar kon iedereen zijn/haar favoriete tv-moment van 2008 selecteren op de website van het programma. Uit de geselecteerden werd een top 10 samengesteld waarop opnieuw gestemd kon worden. Deze stemming leverde drie favorieten op. De uiteindelijke beslissing moest komen van een vakjury, bestaande uit Anita Witzier, Erwin Galjaard, Chris Buur en Hans Beerekamp.

De jury was unaniem en Anita Witzier vertelde dat het interview van Rutger van GeenStijl met Ella Vogelaar genoegen moest nemen met een derde plaats. Volgens de FOK!poll was het Vogelaar-fragment het beste.

Het ging toen nog tussen 'Joran ontmaskerd bij Peter R. de Vries' en de uiteindelijke winnaar 'Paul de Leeuw op de koets'. Witzier: "We hebben met zijn allen ontzettend hard moeten lachen om dit fragment, en daarom is dit onze terechte winnaar".

Vorig jaar werd de prijs voor het eerst uitgereikt en eindigde het in een gelijkspel. Zowel de Donorshow van BNN als Hans Teeuwen bij Bimbo's en Boerka's kregen evenveel punten en wonnen de prijs. Dit jaar was de puntentelling aangepast, waardoor je geen twee winnaars meer kon krijgen.

Korte update

Paul de Leeuw was ook de publiekswinnaar. Het publiek gaf hem de meeste stemmen, nipt gevolgd door Peter R. de Vries.

Het winnende fragment