Gezocht: kamerleden D66 (m/v)

Wie politieke ambities heeft krijgt nu de kans een carrière bij D66 op te starten. Doordat de partij er in de peilingen erg goed voorstaat, hebben ze binnen enkele jaren wellicht honderden nieuwe gemeenteraadsleden, Kamerleden en bestuurders nodig. 

Als er op dit moment verkiezingen zouden zijn, zou D66 het zetelaantal opkrikken naar zestien, daar ze nu slechts drie zetels bemannen. Dit berekende opiniepeiler Maurice de Hond. De democratische partij zegt dat ze vooruit lopen op hun succes door politiek talent goed te trainen. "Als het succes van D66 doorzet, hebben we na de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 misschien wel honderden raadsleden nodig. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het een hele kluif zal zijn", zegt partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven.

Slechts twee jaar geleden balanceerde D66 op het randje van de afgrond. Hans van Mierlo, een van de oprichters van de partij, vroeg zich destijds af of de partij nog wel recht had te bestaan. Alexander Pechtold, die op dat moment burgemeester was van Wageningen, werd aangedragen als fractieleider en trok D66 uit het slop.