Geert Wilders woedend op Aruba

Geert Wilders is woest op Rudy Croes, de Arubaanse minister van justitie. De PVV-leider heeft premier Balkenende gevraagd  alle banden met de 'Arubaanse regeringsmaffia' te verbreken tot Rudy Croes is afgetreden.

Reden voor dit verzoek is een vechtpartij die op het nippertje voorkomen kon worden, gisteren op Aruba. Daar zou een overleg plaatsvinden tussen Nederlandse en Arubaanse politici, maar daaraan voorafgaand werd PVV-kamerlid Hero Brinkman bedreigd door Eric Brete, chef protocol van Aruba. Brinkman had eerder kritische opmerkingen gemaakt over corruptie op de Antillen. "Aruba is niet corrupt, ik moet me inhouden om je niet kapot te slaan", zei Brete tegen het PVV-kamerlid. Croes gooide zelf nog wat olie op het vuur door achter Brete te gaan staan. Hij vond ook dat Brinkman 'een klap op zijn smoel' verdient.

"Croes gedraagt zich hiermee als de Idi Amin van Aruba en dient zijn biezen te pakken", sprak Wilders woedend in de Tweede Kamer vandaag. Hij noemde de bedreigingen aan het adres van zijn partijgenoot 'absoluut onaanvaardbaar'. Daarnaast wil Wilders weten of Jan Peter Balkenende bereid is 'alle contacten met de Arubaanse regeringsmaffia te verbreken zolang deze gevaarlijke malloot niet is afgetreden'.


PVV-kamerlid Brinkman (links) wordt bedreigt door de Arubaanse chef protocol. (foto: ANP)