Eerste advertentie op voorpagina New York Times

De noodlijdende New York Times probeert zichzelf van de ondergang te redden door onder meer advertenties op de voorpagina toe te staan. Vandaag verscheen voor de eerste keer in de geschiedenis van de krant een advertentie op de voorpagina.

De kleurenbanner onderaan de pagina was voor de zender CBS 'voorpaginanieuws'. Met de beleidswijziging doorbreekt de wereldberoemde krant een taboe. 'De grijze dame', zoals de krant ook wel wordt genoemd, was met de grijze voorpagina weliswaar wat gezapig, maar wel een krant die serieuze journalistiek bedrijft.

"Deze advertentieplaats heeft een hoog bereik en kan voor nieuwe mogelijkheden zorgen voor onze adverteerders om zo onze goed opgeleide, rijke en invloedrijke lezers in het hele land te bereiken", aldus Denise Warren, senior vice-president en chef-advertentie van The New York Times Media Group.

Warren wil niet kwijt voor hoeveel geld deze advertentie is verkocht. Net als andere kranten in het land raakt ook de New York Times een dramatische hoeveelheid lezers kwijt en adverteerders op de website. Per dag worden rond de 2,8 miljoen exemplaren van de New York Times verkocht.