Duitsland uitgepest wegens geloof

Mark Janicello (46) was in Duitsland en Zwitserland een ster, tot hij problemen kreeg door zijn scientology-geloof. "De Duitse CIA zag mij als uithangbord. Mijn carrière was daarna ten dode opgeschreven", laat Janicello weten.

Janicello is geboren in Amerika en probeert nu in Nederland carrière te maken. Hij was onder meer bekend als musicalster, acteur en operazanger. "Ik zong met Liza Minnelli en Frank Sinatra. Ook was ik scientology-aanhanger, omdat ik mijn horizon wilde verbreden. De Duitse politie vond het een enge sekte die mij gebruikte om mijn publiek te hersenspoelen. Maar dat was absoluut niet zo!"

De Duitse CIA zorgde er volgens Janicello voor dat hij nooit meer gevraagd werd om op te treden. "Ik ben gearresteerd omdat ik Ave Maria zong bij een demonstratie voor godsdienstvrijheid. En ik kreeg aan de lopende band doodsbedreigingen", aldus Janicello. Omdat hij er niet meer tegen kon is Janicello naar L.A. gevlogen om mede-scientologen Tom Cruise en John Travolta om hulp te vragen, maar zij deden niets voor hem. Inmiddels is hij, na elf jaar, uit de kerk gestapt.

Vijf jaar geleden kwam Janicello naar Nederland. "Jullie hebben de reputatie een vrij land te zijn en dat voelt ook echt zo", laat hij weten. Deze maand zal hij een single in Nederland uitbrengen. Hij zoekt nog volslanke en humoristische dames voor de clips en optredens die het uitbrengen van de single met zich meebrengt.

 

Met dank aan laforest voor de submit.