Auto van 3 miljoen gevonden in garage

In een garage vlakbij het Britse Newcastle is een zeer zeldzame Bugatti gevonden die daar al 47 jaar stof stond te vergaren. De auto behoorde toe aan de arts Harold Carr die een teruggetrokken leven leidde. Na zijn dood vonden zijn nabestaande het type 57S Atalante in de garage. De auto, een type waar er slechts zeventien van zijn gemaakt, wordt volgende maand bij Bonham's in Parijs geveild tegen een verwachte opbrengst van 3,1 miljoen euro.

De eerste eigenaar van de auto was de graaf van Howe, de eerste president van de British Racing Drivers Club. Hij kocht de auto in 1937 en hield hem acht jaar in bezit, waarna de auto meerdere malen van eigenaar wisselde voor deze bij dokter Carr op de inrit kwam te staan. Hij kocht de auto in 1955 en reed er tot 1960 in. Daarna werd de Bugatti in de garage gestald om 47 jaar later teruggevonden te worden.

De Atalante van dokter Carr is verbazingwekkend origineel, maar er moet wel het een en ander aan gerepareerd worden. Verbazingwekkend is ook de lage kilometerstand van de auto. In totaal is er slechts 26.284 mijl, ofwel zo'n 42.300 kilometer, mee gereden sinds de aankoop van de auto, bijna 72 jaar geleden.

De zeldzame Bugatti 57S is een veelgezocht verzamelaarsobject. Het Nationale automuseum van Frankrijk in Mulhouse heeft er minstens vier in bezit. De andere exemplaren die er vandaag de dag nog zijn, zijn in het bezit van particulieren.

Plaatjes van de bijzondere auto zijn hier te vinden. 

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaalde en herschreven submit.