Stervende man redden 'niet waard'

In Engeland hebben twee ambulancebroeders een stervende man genegeerd, omdat het volgens hen niet de moeite waard was de patiënt te redden. De twee mannen zijn opgepakt door de politie die beschikt over een bandopname die het bewijs tegen de twee vormt.

Op 29 november snelde de nooddienst met spoed naar het huis van Barry Baker die met zijn laatste krachten het alarmnummer wist te bellen. Hij vertelde de centralist dat hij mogelijk een hartaanval kreeg, waarna deze contact met de man hield terwijl een ambulance naar het huis van de man scheurde.

Aangekomen bij het huis van Baker had de man zijn bewustzijn inmiddels verloren, maar de centralist hing de telefoon niet op. Toen de centralist de ambulancemedewerkers aan hoorde komen, hoorde deze in eerste instantie slechts kleinerende opmerkingen over het huis van Baker, waarna één van de ambulancebroeders opmerkte dat Baker 'niet de moeite waard was om te redden'.

Baker is inderdaad niet gered. De twee ambulancebroeders (35 en 44 jaar oud) zijn door de politie opgepakt en verhoord, maar in afwachting van het onderzoek op borgtocht vrijgelaten.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.