Molotovcocktail gegooid naar brandweer in Nijmegen

De Nijmeegse brandweer is vanmorgen vroeg, tijdens de viering van oud op nieuw, bekogeld met een molotovcocktail. Een brandweerwagen die in Leuvensbroek arriveerde werd, nadat de brandweerlieden al uit de auto waren, bekogeld met een molotovcocktail.

Door de molotovcocktail vatte de achterkant van de wagen vlam. Het vuur kon snel worden gedoofd en er vielen geen gewonden. Er zijn voor zover bekend nog geen aanhoudingen verricht. Burgemeester De Graaf van Nijmegen heeft laten weten het incident hoog op te nemen: "Het is gewoon een poging tot doodslag." De brandweer heeft besloten aangifte te doen.

In Leuvensbroek had een groep bestaande uit jongeren en een enkele volwassene branden aangestoken. Zo moest een klimtoestel eraan geloven toen deze met een benzinebom in brand werd gestoken en de groep pyromanen wist van schuttingen en ander hout dat zij hadden gevonden een tweede vuur te maken.

Op bovengenoemde incidenten na is de jaarwisseling in Nijmegen vrij rustig verlopen. "Het ziet er naar uit dat het minder erg is dan vorig jaar", laat burgemeester De Graaf weten. "Ik ben vooral blij dat het in 'hotspots' als Hatert en Meijhorst rustig is gebleven. Maar ik ben voorzichtig, we weten nog niet alles", liet de burgemeester vanochtend om twee uur weten.

Met dank aan Da hopman voor de submit.