Slaapwandelende 'pedo' ontloopt straf

In Engeland is een 35-jarige slaapwandelaar vrijuit gegaan na beschuldiging van kindermisbruik. Het kon niet worden bewezen dat de man wist wat hij deed en experts bevestigden dat hij zich ook niets van zijn daad kan herinneren.

Alan Ball sliep na een nieuwjaarsfeestje begin dit jaar op een zitbank bij anderen thuis. 's Nachts stapte hij van de bank en slaapwandelde naar de slaapkamer van een meisje onder de 12 jaar. Vervolgens kroop hij bij haar in bed en kuste haar op de lippen.

"Zijn type slaapwandelen wordt gekenmerkt door niet weten wat hij deed. Slaapwandelen komt ook voor in de familie", aldus de openbaar aanklager. De experts stellen dat het gedrag meer met slaapwandelen te maken heeft, omdat Ball niet meer heeft gedaan dan in bed stappen bij het meisje, dan met seksueel misbruik.

Ball toonde zich enorm opgelucht na de uitspraak. "Ik wist dat ik onschuldig was en er ging geen dag voorbij dat ik dacht: 'En wat als ik in de gevangenis beland voor iets dat ik niet heb gedaan?'. Vanavond blijf ik in ieder geval gewoon thuis."

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.