Publiek verhindert ontsnapping crimineel uit MCA

Een georganiseerde ontsnappingspoging van een crimineel die werd behandeld aan een schotwond is gisteren verhinderd door bezoekers en werknemers van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA). Omstanders joegen de twee handlangers van de man op de vlucht, waardoor de bewakers de 21-jarige roofovervaller konden vasthouden.

Twee bewakers van de parketpolitie begeleidden de overvaller naar het ziekenhuis voor behandeling van een schotwond. Deze had hij opgelopen na een roofoverval op een juwelier in Alkmaar. Met een handlanger vluchtte hij toen in een gestolen auto, maar de politie wist het tweetal klem te rijden bij Akersloot. Hij werd toen in de voet geschoten.

Gisteren was het tijd om het verband om zijn gewonde voet te verschonen in het ziekenhuis. Even voor drieën liep de overvaller met zijn bewakers het ziekenhuis uit, toen hij bij de draaideur van de hoofduitgang de benen wilde nemen. Twee handlangers van de man, die buiten stonden te wachten, belaagden de bewakers hierbij.

Omstanders die het voorval zagen gebeuren schoten de bewakers te hulp. De handlangers legden het af tegen deze groep en sloegen op de vlucht. Eén van de bewakers wist tijdens de worsteling de overvaller vast te houden, waardoor deze niet heeft kunnen ontsnappen. Bij de worsteling raakten een medewerker van het ziekenhuis en een omstander licht gewond. De handlangers van de man waren gisterenavond nog spoorloos.