Harde straf voor 'overspelige' moeder

De Britse Marnie Pearce (40) hangt een gevangenisstraf vanwege overspel boven het hoofd. De vrouw werd door een rechtbank in Dubai schuldig bevonden aan echtbreuk. De kans bestaat dat zij daarom een celstraf van zes maanden uit moet zitten en mogelijkerwijs kan zij haar kinderen nooit meer zien.

In eerste instantie was het Pearce die haar overspelige man voor de rechter sleepte, zodat zij de voogdij over de kinderen kon krijgen. Niet lang daarna werden de rollen echter omgedraaid: niet haar Egyptische ex-echtgenoot belandde in het beklaagdenbankje, maar Pearce zelf kwam dankzij een listige truc in het beklaagdenbankje te staan.

De rechter heeft de vrouw inmiddels schuldig bevonden aan overspel en de man lijkt de voogdij over de twee kinderen nu te krijgen. Marnie Pearce mag het land nu niet meer uit sinds ze schuldig bevonden werd. "De manier waarop ik behandeld word is barbaars", liet zij aan de Daily Mail weten. "Er is geen enkel bewijs tegen me. Alleen omdat ik een vrouw ben word ik schuldig bevonden. Ik ben boos en tegelijkertijd beangstigd door het systeem." 

Met dank aan YellowBlacks en WhiteTiger1 voor de submit.