Vijftig woningen Dodewaard ontruimd wegens gaslek

In het Gelderse Dodewaard zijn vandaag ongeveer vijftig huizen ontruimd wegens een gaslek. Uit het riool kwam een sterke gaslucht. Energiebedrijf Nuon spoorde het lek op en repareerde het. Rond zeven uur maandagavond was het euvel verholpen, aldus een woordvoerster van de politie.

Aanvankelijk werden alleen de bewoners van vijftien huizen in de Emmalaan in de onmiddellijke nabijheid van het lek, geëvacueerd. Later moesten ook de bewoners van omliggende straten hun huis uit. Ongeveer dertig mensen werden opgevangen in een nabijgelegen sporthal, anderen konden terecht bij familie of vrienden.

Het duurt nog enige tijd voor het gas is verdwenen en de huizen moeten goed gelucht worden. De geëvacueerde bewoners kunnen in de loop van de avond naar huis terug.

De politie reed in het begin van de avond met een geluidswagen rond om mensen te vragen geen vuurwerk af te steken en geen brandende sigarettenpeuken op straat te gooien. Er werd op dat moment vrij veel vuurwerk afgestoken in de omgeving van het lek.