Pyromaan Leesten-Oost slaat weer toe

De Zutphense wijk Leesten-Oost wordt al enige tijd geteisterd door een pyromaan en ook afgelopen nacht was het weer raak. Drie auto's werden vernield door brand: vermoed wordt dat het in alle drie de gevallen om brandstichting gaat.

De eerste brand werd vanmorgen om half vier ontdekt aan de Ton Albertstraat. Een bestelauto die naast de brandende auto geparkeerd stond, kon net op tijd in veiligheid worden gebracht. De brandweer heeft de brand weten te blussen, maar de auto is total loss.

Terwijl de brandweer in stond te pakken van deze brand, kwam een tweede melding binnen. Rond half vijf werd onder een carport bij een woning aan de Hemmingstraat een brandende auto ontdekt door een buurman die wakker werd van lawaai en de claxon van de auto. De oplettende buurman ging de vlammen die uit de auto sloegen met een brandblusser en een tuinslang te lijf. Gealarmeerde politieagenten verleenden de man bijstand met hun brandblusser tot de brandweer korte tijd later arriveerde. De brand was toen al vrijwel geheel geblust. Ook deze auto is total loss verklaard.

Nog geen twee uur later, rond tien voor half zeven, werd een derde brandende auto ontdekt. Deze keer aan de Goethesingel. Door snel ingrijpen kon ook hier de schade worden beperkt. De tuinslang lag bij deze bewoners al klaar, maar door het koude weer was deze geheel bevroren. Emmers water boden voor deze mensen de uitkomst.

In de wijk Leesten-Oost brandden in de weekenden van eind november en begin december ook al vier auto's uit. Hierbij gingen ook carports, schuren en afvalcontainers in vlammen op.

Met dank aan funkyskunkie voor de submit.