Geld Froger-actie komt niet bij klanten voedselbank

2,4 miljoen euro bracht de tv-actie van de Frogers op, alleen de klanten van de voedselbanken zien van dat bedrag geen cent. De opgebrachte goederen worden wel verdeeld onder de voedselbanken, al moet dit nog gebeuren. De voedselpakketten voor de ruim 650 klanten van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe zijn op verschillende posten binnen het rayon afgeleverd.

Mensen die dachten dat het extra geld bovenop het donateurschap voor de hulpbehoevenden een extraatje zou betekenen komen bedrogen uit. Het geld dat is opgehaald is bestemd voor de reorganisatie van de voedselbanken. "We krijgen geen geld van die tv-actie", zegt Harrie Timmerman, voorzitter van de regio Zuidoost-Drenthe en lid van het landelijke bestuur Voedselbanken.

De TV-actie heeft wel voor meer donateurs gezorgd. "Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Wat nog belangrijker is dat het taboe rond de voedselbanken is weggenomen. Mensen schamen zich minder dat ze een beroep op ons moeten doen. We hebben de laatste weken opvallend veel extra klanten gekregen."

Met dank aan MoJaKy voor de submit.