Ongeregeldheden in Deventer

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een groep van zeven mannen zich op de Brink in Deventer tegen de politie gekeerd. Eén van de agenten werd met een gestrekt been in zijn ribben getrapt, waarop hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. Twee andere agenten werden tegen de rug en het hoofd geschopt.

Twee mannen uit Deventer (18 en 41 jaar) werden die nacht aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Omdat de twee mannen flink ruzie stonden te maken, besloot de politie in te grijpen. Het duo keerde zich hierop gezamenlijk zowel verbaal als fysiek tegen de politie. Hierop begonnen vijf omstanders zich met de aanhouding te bemoeien. Zij verstoorden hierbij de openbare orde en beledigden de agenten. De twee ruziemakers en de vijf omstanders zijn aangehouden door de politie.

Een dag eerder was het ook al raak op de Brink. Een 34-jarige man uit Enschede en een 35-jarige man uit Deventer werden door de politie aangesproken toen zij dronken over het uitgaansplein liepen. Zij maakten hierbij opmerkingen tegen de politie, waarop de politie hen vroeg te vertrekken. De mannen vonden dit echter geen goed idee en begonnen op de politieauto te slaan toen deze weg wilde rijden. De twee mannen zijn aangehouden voor openbare dronkenschap en zijn gevangen gezet. Bij de aanhouding verzette de man uit Enschede zich en beet een politieman in de vinger.

Ook vrijdagavond was het feest op de Brink. Twee mannen, van wie één uit Almere, zijn toen aangehouden omdat ze tegen de deur en ruit van een horecazaak stonden te schoppen. Toen de politie in beeld kwam sloegen zij dreigende taal naar hen uit. De twee zijn overgebracht naar het bureau.