Kwelgeest boekt 27 keer restaurant op naam van ander

Een tafel voor twaalf personen hadden ze gereserveerd bij restaurant Sir Sébastian in Heerenveen, maar de familie uit Gorredijk bleef maar weg eerste kerstdag. Toen de gasten er na een kwartiertje nog niet waren besloot restaurateur Jan Gerard van der Wal toch maar eens te bellen.

De familie uit Gorredijk die de tafel zou hebben gereserveerd wist van niets, zij hadden niet gereserveerd bij Sir Sébastian. En niet alleen de eigenaar van Sir Sébastian belde om te vragen waar ze bleven, 26 andere restaurants waren ook wel benieuwd waar de gasten uithingen. Blijkbaar had een 'grappenmaker' besloten om 27 keer bij verschillende restaurants te reserveren voor de familie Gorredijk.

De betrokkenen weigeren ieder commentaar op wie de kwelgeest had kunnen zijn en waarom deze al die reserveringen had gedaan. Van der Wal schat een dikke duizend euro te zijn misgelopen door de spookboeking. "Buitengewoon vervelend, maar het is slikken en weer doorgaan", aldus Van der Wal. De restauranteigenaar kijkt overigens terug op een jaar waarin zijn restaurant een prima omzet heeft gedraaid.

Met dank aan Gnittoo voor de submit.